Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur tänker ni kring 50-procentsrabatten?

Hej! Om jag tolkar kompensationen rätt så får man alltså 50% rabatt på startavgift 2021? Jag tycker det är väldigt snålt tilltaget. Man blir alltså tvungen att betala för 1,5 lopp för att få springa ett. Varför låter ni inte bara dom som har betalat springa gratis nästa år? Varför ska löparna ta hela smällen? Om ni har full anmälningsavgift och inga kostnader för arrangemanget gör ni en supervinst på ett inställt lopp.

Kommentarer

 • Hej Ed,

  Vi beklagar verkligen att vi måste ställa in och har full förståelse för besvikelsen som uppstår.
  Du gör en korrekt tolkning i att vi till årets anmälda deltagare erbjuder en rabatt på 50% om man anmäler sig 2021, med tillägget att du dessutom har 50% rabatt om du anmäler dig 2022.

  Jag förstår att man tycker att det enklaste vore att bara flytta startplatsen till nästa år, men i praktiken har det precis samma effekt som att betala tillbaka alla anmälningsavgifter, vilket skulle ha som konsekvens att vi går under. Men inte bara det, det skulle också innebära att hundratals idrottsföreningar som tar del av de ca 30 miljoner kronor som vi årligen bidrar med, skulle bli utan - med förödande konsekvenser för barn och ungdomar i Sverige.
  Vi planerar för våra lopp i över ett år framåt i tiden och har stora omkostnader för varje lopp långt innan själva loppdagen, och allt överskott går till 100% tillbaka in i idrotten. Vad gäller inställda lopp så är det absolut inte så att vi gör någon "supervinst". De inställda loppen gör tvärtom att vi går med brakförlust och tvingas ta av den buffert vi byggt upp för att kunna överleva, där det mesta av bufferten försvinner.

  Situationen är alltså inte att vi ser en möjlighet att roffa åt oss, tvärtom lider vi oerhört av ångesten att inte kunna ersätta våra deltagare. Detta är första gången sedan starten 1979 vi behövt ställa in ett lopp så jag hoppas att det är ett bevis på att det inte är något vi har som strategi.

  Vill du läsa mer om hur vi och andra påverkas av läget, samt vad som gäller för våra deltagare, kan du läsa här - https://marathongruppen.se/corona-faq/

  Utöver det har vi full förståelse för att man blir besviken och upprörd när man blir direkt drabbad ekonomiskt, och hade vi haft möjlighet att betala tillbaka avgifterna hade vi gjort det utan minsta tvekan. Det vi tvingats att göra är att ta fram den minst dåliga lösningen, vilket är våra kompensationspaket som i marans fall innebär att man får 50% rabatt både på 2021 och 2022.
  Att göra människor besvikna är det sista vi vill, annarshade vi alla valt att jobba med något annat.

  Beklagar återigen, och har du fler frågor och vill ha fler svar är det bara att återkomma.

  Önskar dig en bra dag och välmående. 

  Med vänliga hälsningar/ Daniel Karlsson
 • Tack för ett utförligt och bra svar Daniel!

  Jag förstår läget och om pengarna går till en bra sak så är väl det ok. Missade att man även får 50% 2022 vilket iaf i teorin gör att man kan gå + - 0kr.

  Hoppas ni inte går under.
  Mvh
 • Hej igen Ed,

  Tusen tack för att du tog dig till att läsa och för din förståelse. Det värmer massor i tider som dessa, när vi tvingas göra människor så hemskt besvikna.
  Bra att du uppskattar 50% rabatten både för 2021 och 2022 och hoppas verkligen få se dig i spåret.
  Den kompensation vi tagit fram just nu ÄR just det vi lyckats ta fram på kort tid, som "det minst dåliga" i den rådande situationen. När vi kommer ur den här situationen, och förhoppningsvis befinner oss i stabilare tider, kommer vi göra allt för att ytterligare kompensera er som drabbats under 2020. Så jag hoppas verkligen att du och andra ska bli än mer nöjda i framtiden.

  Tusen tack återigen för förståelse och lycka till med din löpning!

  Med vänligaste hälsningar/ Daniel Karlsson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.